BA Pitzemburg

Winnaars poëziewedstrijd

Activiteit

Vandaag is het lente en 'International World Poetry Day'. Het perfecte moment om zes jeugdige winnaars van de poëziewedstrijd van Busleyden Atheneum op Unesco-campus Pitzemburg te belonen met een boekenbon.

Alle leerlingen van de campussen van het Busleyden Atheneum werkten in de lessen Nederlands rond poëzie. De leerkrachten Nederlands verzamelden ter voorbereiding van de overkoepelende poëziewedstrijd de gedichten van hun leerlingen en selecteerden per graad (per twee leerjaren) 1 winnaar. “Al deze selecties werden vervolgens op een speciaal daarvoor ontworpen Facebookpagina geplaatst, waarop iedereen hun favoriete gedicht kon ‘liken’”, zegt Sabine Van Bogaert, Busleyden Atheneum-coördinator en organisator.

Tevens werd er een vakjury samengesteld om favoritisme uit te sluiten. Jelle Cleymans, Sandra Gysens, Laura Gooskens, Anja Oeyen, Sandy Paquay zetelden in de vakjury en selecteerden vanuit hun expertise per graad een gedicht. Bij de vakjury ging de voorkeur uit naar ‘De penseelaap’ van Per Van den Bergh (1ste graad – BA Pitzemburg), ‘En soms lig je’ van Oona Tempreville (2de graad – BA Caputsteen) en ‘Vlinders’ van Karsten Willemoons (3de graad – BA Zandpoort).

Persbericht '6 winnaars poëziedag Busleyden Atheneum'

Vorige artikel Terug naar het overzicht