BA Stassart

BA werft aan - GvA 5 april 2022

Nieuws

De directies van de zeven campussen van het Busleyden Atheneum in Mechelen slaan de handen in elkaar. Op woensdag 27 april organiseren ze samen met de VDAB een wervingsdag, in de hoop een dertigtal nieuwe leerkrachten te vinden.

Gazet van Antwerpen: lees het volledige artikel hier.

GO! Busleyden Atheneum breidt volgend schooljaar uit met zeven nieuwe studierichtingen. Daarvoor heeft de school nog meer leerkrachten nodig. Iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in het secundair onderwijs is welkom: leerkrachten in opleiding die afstuderen, maar ook zij-instromers meteen meer vakgebonden expertise.

De wervingsdag vindt op woensdag 27 april plaats in campus Caputsteen in de Caputsteenstraat, De campus bevindt zich op wandelafstand van station Nekkerspoel en vlak bij de fietsostrade Antwerpen-Brussel. “De kandidaten krijgen eerst informatie over onze onderwijsvisie en het studieaanbod op de zeven campussen. Vervolgens vinden er interviews plaats met de directieteams”, zegt Tanja Janssens, directeur van campus Stassart.

Antwoord op specifieke vragen

Ook de VDAB neemt deel aan de dag, de dienst ondersteunt mee de wervingscampagne. “Geïnteresseerden kunnen bij de medewerkers van de VDAB meteen terecht met al hun specifieke vragen over een overstap naar en/of instroom in het secundair onderwijs”, legt Janssens uit.

De nieuwe krachten zijn nodig, want vanaf 1 september 2022 organiseert de school zeven nieuwe opleidingen. Onder andere een tweede graad ASO moderne talen in campus Zandpoort. “Het NT2 OKAN onderwijs zoekt eveneens nieuwe leerkrachten vanwege de vluchtelingenstromen die de komende maanden in de Mechelse regio neerstrijken”, vertelt Tanja Janssens.

Mensen met interesse kunnen zich op de website van het Busleyden Atheneum inschrijven voor de wervingsdag. Ze hebben de keuze uit drie tijdstippen: om 14u, om 15.30u en om 17u.

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel