BA Botaniek
BA Caputsteen
BA De Beemden
BA Nekkerspoel
BA Pitzemburg
BA Stassart
BA Zandpoort
BA Basisverpleegkunde

BA kleurt rood voor SAM op 31 mei

Nieuws

We stellen het dagelijks vast: het aantal leerlingen met hulpvragen neemt toe. Die hulpvragen zijn vaak dringend en worden ook steeds complexer. We zien leermoeilijkheden, psychische problemen, verwaarlozing, suïcide(pogingen), misbruik, agressie, intrafamiliaal geweld, armoede enz.

Leerkrachten en leerlingenbegeleiders proberen oplossingen te vinden die vaak veel verder gaan dan hun expertise toelaat. Het CLB wordt ingeschakeld, maar ook daar kan men de veelheid aan vragen niet meer aan. Ook de externe hulpverlening is overbevraagd en werkt met wachtlijsten. Gevolg: Sam -lees: de hulpbehoevende leerling- blijft in de kou staan.

Met de actie ‘SAM! -Signaal Aan de Ministers: wees niet doof voor Sam’ geeft het GO! op 31 mei een signaal aan de Vlaamse ministers van Onderwijs en Welzijn dat er dringend meer moet geïnvesteerd worden in jongerenwelzijn. Zodat we als onderwijs het verschil kunnen blijven maken voor elke leerling. Als BA willen we graag mee onze schouders zetten onder deze actie. Daarom roepen we alle leerlingen en personeelsleden op om woensdag 31 mei in rode kledij naar school te komen!

Vorige artikel Terug naar het overzicht Volgende artikel