Tandartsassistent (Se-n-Se)

7 Tandartsassistent (TA)

Met deze opleiding wordt je een medisch-technisch specialist(e) met goede communicatieve vaardigheden.

Het specialisatiejaar Tandartsassistentie maakt van jou dé organisator van een tandartspraktijk. En in 1 jaar leiden wij je op tot tandartsassistent. Je staat in voor onthaal van patiënten, je regelt afspraken, beheert de medische dossiers en geeft daar waar nodig ook voorlichting. Verder assisteer je bij het klaarmaken van de materialen die nodig zijn voor de medische ingrepen en soms zelfs bij de ingrepen zelf. Dit specialisatiejaar is toegankelijk voor alle studenten die een diploma secundair onderwijs behaalden en leidt tot het studiegetuigschrift van tandartsassistent.

Tijdens je opleiding krijg je een doorgedreven opleiding in tandtechniek (instrumenten en apparatuur, tandheelkundige technieken en materialen e.d.). Daarnaast scholen we je in kantoortechnieken (organisatie secretariaat, agendabeheer e.d.). Het curriculum omvat als ondersteuning ook een basisvorming in wetenschappen en psychologie. En uiteraard leggen we een grote nadruk op praktijk en stage.

Campus Botaniek (het vroegere Paramedisch Instituut) heeft al decennialang ervaring in paramedische opleidingen. Daardoor bieden onze professionals je de nodige omkadering om je studie tot een goed einde te brengen. En vergeet ten slotte niet dat je als student uiteraard ook kan genieten van de toffe sfeer en de uitstekende begeleiding van onze campus.

Jouw profiel

Je bent een ordelijk type en een geboren organisator. Je kan goed met mensen overweg en je werkt vlot in een team. Je bent discreet. Je hebt een grote belangstelling voor de medische wetenschappen.

Kan je je vinden in deze beschrijving? Dan is de opleiding tot tandartsassistent iets voor jou.

Jouw opleiding vooraf

De meeste studenten die in dit specialisatiejaar starten, bezitten een diploma secundair onderwijs. Toch zijn er afwijkingen mogellijk. Maar daar is dan een gunstig advies van de toelatingsraad voor nodig. Eventueel vragen we je om eerst een toelatingsproef af te leggen.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

uitroepteken

Instappen tijdens het schooljaar is mogelijk tot en met 30 september.
Contacteer ons voor de details.

De lessentabel

TA = Tandartsassistent

 

7 TA
Toegepaste Wetenschappen
2
Toegepaste psychologie
3
Kantoortechnieken
1
Tandtechniek
16
stage tandtechnieken/kantoortechnieken
12
Deze richting vind je in

Campus Botaniek