Oudleerling aan het woord: Yente Heus (IT)

  • 22 april 2021

Interview oud-leerling
Yente Heus
 


Korte bio

  • Naam: Yente Heus

  • Leeftijd: 19 jaar

  • Studierichting: Information Technology – klas van 2019

  • Huidige studies: Universiteit Brussel, 2de bachelor Computerwetenschappen


 

Wat heb je meegenomen vanuit de studierichting Information Management die je volgde bij ons op school?

Het studeren van IT aan BA Zandpoort heeft gezorgd voor een brede basis in IT. Het kiezen van deze studierichting is één van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt want hierdoor had ik een grote voorsprong in mijn eerste jaar computerwetenschappen aan de VUB. Als je interesse hebt in IT is dit een no-brainer!

Wat is een leuke herinnering van op onze school die je zal bijblijven?

Als ik terugdenk aan mijn tijd in BA Zandpoort, denk ik meteen aan de geweldige uitstappen naar Portugal en Tsjechië. Deze uitstappen waren super tof een creëerden een sterke band tussen de leerlingen en leerkrachten. De projectweken waren ook zeer welkom. Hier mochten we onze creativiteit loslaten en ze zorgden voor een mooie variatie met het traditioneel lesgeven.

Hoe vlotten je studies aan de universiteit?

Ik ben momenteel bezig aan mijn 2de bachelor computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Tot nu toe is alles heel vlot verlopen. Ik heb nog geen herkansingen nodig gehad en mijn resultaten zijn heel goed. Dit is het resultaat van een goede basis en hard werk.

Heb je zelf nog iets te vertellen?

Voordat ik les volgde aan BA Zandpoort ging ik niet graag naar school: geen enkele les interesseerde mij en het maken van huiswerk was niet leuk. Ik dacht dat dit normaal was en dat iedereen er ook zo over dacht, maar leren kan ook tof zijn als je een richting vindt die bij je passie aansluit. Dit was voor mij het geval toen ik les volgde aan BA Zandpoort. De lessen waren interessant en het lesgeven voelde veel persoonlijker. Als één van de richtingen aansluit bij je passie, raad ik het je zeker aan om deze te overwegen.

 

Conway of life

Conway's game of life (door Yente geprogrammeerd project) (https://nl.wikipedia.org/wiki/Game_of_Life)