Busleyden Atheneum For Life - 1

  • 5 december 2015

Busleyden Atheneum organiseert diverse inzamelacties voor Music for Life. Campus Pitzemburg maakt de totaalopbrengst bekend tijdens haar winterhappening ‘Pitzemburg for Life’, donderdag 17 december van 18u tot 24u, speelplaats Campus Pitzemburg, Bruul 129, Mechelen.

WINTERHAPPENING ‘PITZEMBURG FOR LIFE’ SLUITSTUK VAN GELDINZAMELACTIES BUSLEYDEN ATHENEUM.

Campus Pitzemburg van het Busleyden Atheneum organiseert voor de zesde keer ‘Pitzemburg for life’. Een gezellige winterhappening die kadert in de actie ‘Music for Life’ van Studio Brussel. Er zijn liveoptredens van Robbe, KCNJ, Radio van ons en Venturing Forth. Verder is er een sfeervol verwarmde bar met hapjes en drankjes. Iedereen is welkom op donderdag 17 december van 18 uur tot 24 uur. De inkom bedraagt 5 euro. Toegangskaarten zijn te koop via het secretariaat van de school, tel: 015 20 21 13.

“De opbrengst van de winterhappening wordt geschonken aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Maar de andere vier campussen van Busleyden Atheneum organiseren ook acties om geld in te zamelen voor diverse goede doelen zoals Damiaanactie, SOS Syrian Children en Sea Shephard. De totale opbrengst van al die inzamelacties zal donderdag 17 december bekend worden gemaakt tijdens ‘Pitzemburg for Life’”, zegt Jeroen Van der Auwera, directeur van campus Pitzemburg. 

‘Pitzemburg for Life’ is een winterhappening die nu al voor de zesde keer wordt georganiseerd. “Een succesformule. Elk jaar komt er meer en meer volk op af”, zegt Steven Van der Taelen, initiatiefnemer van ‘Pitzemburg for life’. “De speelplaats van campus Pitzemburg is dan ook gekozen als locatie om de totaalopbrengst van alle acties van het Busleyden Atheneum bekend te maken. Dit zal gebeuren rond 22.15 uur door een vertegenwoordinging van elke campus. 

De opbrengst van de winterhappening ‘Pitzemburg for Life’ zelf gaat opnieuw naar kankeronderzoek. “Dit verloopt via ‘Barts Weg vzw’. Die vzw zamelt fondsen in waarmee ze wetenschappelijk onderzoek naar sarcoomkanker financieren. Bart Verbeeck overleed op 12 december 2010 aan het Ewing-sarcoom, een type botkanker dat vooral voorkomt bij jonge kinderen en adolescenten. De moeder van Bart is secretariaatsmedewerkster op campus Pitzemburg. Wij hebben besloten het ingezamelde geld door leerlingen en medewerkers van onze campus opnieuw via ‘Barts Weg vzw’ te laten verlopen en daarmee onze secretariaatsmedewerkster een hart onder de riem te steken”, zegt Steven Van der Taelen. 

Voor meer informatie: Jeroen Van der Auwera, directeur van BA Campus Pitzemburg, tel: 015 20 21 13