5 & 6 Restaurant & Keuken (Jamie)

Jamie
Derde graad RK: gerecht

Je breidt de basiskennis die je meekreeg in de tweede graad flink uit. Een professioneel en onderlegd leerkrachtenteam leert je de fijne kneepjes van het vak en stoomt je klaar voor de horecabranche om er als veelzijdig medewerker aan de slag te gaan. 

Het hele gamma van productkennis (drankenleer, wijnen, keukentechnologie, restauranttechnieken en voedingstechnologie), vaardigheidstraining (keuken en zaal) en bedrijfsbeheer komt aan bod. De klantendienst in het didactisch restaurant op school en de stages zijn het hart van de opleiding. Op het menu staat hier vooral het praktisch handelen van een toekomstig restauranthouder.

Derde graad RK

De horecasector, met meer dan 32.000 KMO’s en meer dan 200.000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Misschien droom jij net als zovele anderen van een eigen horecazaak. Mits een goede voorbereiding kan jij die droom succesvol waarmaken.

Jouw profiel

Een uitgelaten lach, kletterende potten, gezellige drukte in een brasserie of klasse restaurant spreken je aan. Je bent geen ‘9 to 5’er en op zoek naar afwisseling. Je wilt later werken als kok of ober, of als zelfstandig uitbater van een horecazaak, of als zelfstandig gerant in een horecazaak. Is dat zo? Dan is de opleiding Restaurant & Keuken echt iets voor jou!

Jouw opleiding vooraf

Als je geen vooropleiding hebt, die gelinkt kan worden aan deze richting, start je met een hele achterstand. Het lerarenteam zal je ondersteunen om de gemiste basisvaardigheden en technieken zo snel mogelijk bij te brengen. Maar je zal ook zelf heel wat inspanningen moeten leveren omdat het over gemiste vaardigheden gaat en dat vraagt veel oefening. Enkel leerlingen met sterke wil, kunnen de achterstand wegwerken.

Jouw keuzes nadien

Na de derde graad Restaurant & Keuken ben je klaar voor de arbeidsmarkt.  Toch raden we ja aanom je opleiding verder te zetten in ons specialisatiejaar 7 Gemeenschapsrestauratie (ZJEF). Hier behaal je je diploma secundair onderwijs.

Kies je er toch voor onmiddellijk te gaan werken? Het vinden van een job zal niet moeilijk zijn. Heel wat  jobs in de horeca zijn immers knelpuntberoepen.

In 5 & 6 RK zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

pdf bestandMedisch attest (voeding) voor leerlingen (432 kB)

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden bij onderwijs.vlaanderen.

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

De lessentabel

RK = Restaurant & Keuken

Basisvorming
5 RK 6 RK
Godsdienst of zedenleer
2
Lichamelijke opvoeding
2
Project algemene vakken
4
Frans
2
Engels
2
De vakken specifiek voor deze studierichting
5 RK 6 RK
Hotel = drankenkennis + keukentechnologie + restauranttechnologie + voedingstechnologie
4
Toegepaste economie: Bedrijfsbeheer
2
Praktijk Hotel
16
Seminarie Dessert
2 -
Bedrijfsstage
2 weken 4 weken
Deze richting vind je in

Campus Stassart