4 Office Support (Kantoor)

Tweede graad kantoor aan het werk in virtueel kantoor

In de studierichting Office Support bereiden we je voor op een job binnen de administratieve en logistieke sector. We brengen je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes bij via competentie-gerichte opdrachten.

In de praktische studierichting Office Support leer je administratieve taken aan zoals het behandelen van de post en mailverkeer, kopiëren, klasseren en archiveren.  Via competentiegerichte opdrachten en het programma fvisem  leer je documenten opmaken, invullen en gebruiken die eigen zijn aan het bedrijfsleven. Je leert een eenvoudige boekhouding bijhouden, blind typen en krijgt de basis van het werken met software- pakketten mee. De inrichting van een Office Support omgeving zal voor jou ook geen geheimen meer hebben.

Je krijgt een ook stevige talenopleiding mee, want het is belangrijk dat je mensen leert onthalen, zowel persoonlijk als telefonisch. In het Nederlands, Frans en Engels.

De opleiding Office Support volgen, is meer dan opgeleid worden als een goede administratieve of logistieke werkkracht. Iemand met een goede kantooropleiding is breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Vandaar dat in deze opleiding ingezet wordt op competentiegericht leren en talentontwikkeling. Hierdoor krijg je zeker voldoende basisvaardigheden onder de knie, die je slaagkansen in de derde graad aanzienlijk zullen verhogen.

Jouw profiel

Je werkt ordelijk, stipt en gestructureerd. Je bent sociaal, communicatief en houdt van talen. Je bent geïnteresseerd  in administratieve taken. Je bent computervaardig, wil graag foutloos blind leren typen en leren werken met kantoorsoftware.  Je kan zowel goed in een team, als zelfstandig werken.

Als je kan vinden in deze beschrijving, dan ben jij bij deze opleiding aan het juiste adres.

Jouw opleiding vooraf

Leerlingen, die al een eerste kennismaking met de afdeling handel of kantoor achter de rug hebben, hebben een lichte voorsprong. Maar ook zonder vooropleiding kan je starten in 3 Office Support. Het is perfect mogelijk om snel bij te benen. Mits de nodige inzet natuurlijk.

Ook in 4 Office Support kan je starten zonder vooropleiding in handel of kantoor. Je start dan met een achterstand maar de leerkrachten zijn zeker bereid om deze samen met jou zo snel mogelijk weg te werken. Je zal wel tijdens de eerste schoolweken een extra tandje moeten bijsteken omdat je nog heel wat basisvaardigheden mist.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden bij onderwijs.vlaanderen.

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

De lessentabel

OS = Office Support

Basisvorming
4 OS
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Project Algemene Vakken
6
Nederlands
4
Frans
3
Engels
2
De vakken specifiek voor deze studierichting
4 OS
Kantoortechnieken
3
Toegepaste Economie
6
Dactylografie / Toegepaste Informatica
3
Toegepaste Informatica
3 4
Deze richting vind je in

Campus Zandpoort