3 Business & Economics (Bedrijf en organisatie)

Zandpoort Business & Economics: tablets

Deze richting sluit perfect aan bij het 2de jaar Business & Economics. Maar ook zonder deze basis kan je probleemloos instappen. Dit is een opleiding met DUBBELE FINALITEIT (DA): we bereiden we je voor op een  toekomstige job en op een opleiding tot professionele bachelor.

We dagen je uit om (verder) kennis te maken met de belangrijkste economische basisbegrippen en met de boeiende wereld van het ondernemen, onze focus op campus Zandpoort!

Kopen en verkopen, reclame maken, een budget beheren, ... het komt allemaal op een zo praktisch mogelijke manier aan bod. We leggen linken tussen de verschillende vakken en passen de aangeleerde kennis en vaardigheden onmiddellijk toe in zo echt mogelijke leeromgevingen. Zo beperkt leren zich niet tot het abstract-theoretische, maar wordt leren leuk en uitdagend.

Natuurlijk dompelen we je ook onder in de nieuwste ICT- en multimediatoepassingen, leggen we een stevige boekhoudkundige basis en werken we aan je talen (Engels, Frans en Nederlands).

Zo bereiden we je optimaal voor op een aantal richtingen die hier naadloos bij aansluiten in de 3de graad. Richtingen met toekomst, al dan niet na hogere studies. Want ook zonder verder te studeren kan je met deze opleiding onmiddellijk aan de slag in de bedrijfswereld.

Met een studie economie leg je een brede basis voor allerlei richtingen in de toekomst. Het is een gevarieerde opleiding die je inzicht biedt in het keuzegedrag van mensen, bedrijven en overheden in de brede zin. Je bent breed inzetbaar en kan zowel terecht bij het bedrijfsleven, als bij de overheid, als bij internationale organisaties. Kortom, deze opleiding is jouw springplank naar een succesvolle toekomst.

Jouw profiel

Jij bent iemand die graag actief aan de slag gaat met elke uitdaging? Je bent iemand die graag samenwerkt met anderen In het bedrijfsleven verwachten ze dat ieder initiatief durft te nemen en dat trekt jou aan? Dan ben je met deze richting op de juiste plaats: het actief toepassen van de theorie om zo mee te helpen om onze samenleving te laten evolueren.

Jouw opleiding vooraf

Je hebt 2A met succes beëindigd.

Je hoeft niet noodzakelijk uit een vooropleiding met handel te komen. Je zal wel een achterstand hebben voor bepaalde vakken, maar de school zal je zeker ondersteunen om deze achterstand weg te werken. De leerkrachten verwachten hiervoor ook wel een extra inspanning van jou tijdens de eerste schoolweken.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden bij onderwijs.vlaanderen.

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

De lessentabel

B&E = Business & Economics

Basisvorming
3 B&E
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
4
Frans
3
Engels
3
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen
2
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
2
Kunst en Cultuur
1
Toegepaste economie
1
Informatica
1
De vakken specifiek voor deze studierichting
3 B&E
Toegepaste Economie + informatica
10
Deze richting vind je in

Campus Zandpoort