Veiligheidsberoepen

Veiligheidsberoepen tijdens opleiding brandveiligheid

Dit specialisatiejaar is geschikt voor jou indien je sportief en sociaal geëngageerd bent en belangstelling hebt voor een job zoals steward (voetbal), gemeenschapswacht of voor tewerkstelling in de private veiligheidssector.

Je leert een aantal onmisbare basisvaardigheden om te werken in de veiligheidssector en je kan ook o.a. het attest van bedrijfseerstehulpverlener en van gemachtigde opzichter behalen.

Via o.a. externe lesgevers en stages maak je op een realistische manier kennis met je toekomstige werkomgeving.

Deze sector is een sector in volle ontwikkeling.

Veiligheid is geen overbodige luxe is en gevoelens van onzekerheid en onveiligheid nemen alsmaar toe in onze steeds complexer wordende maatschappij. Mensen in de veiligheidssector dragen een steentje bij om de omgeving voor mensen veiliger, leefbaarder te maken. Velen denken dat deze sector uitsluitend een mannenwereld is, maar niets is minder waar. Heel wat meisjes, vrouwen voelen zich evenzeer geroepen om deze sector te betreden.

Als deze sector je ligt en je hebt een goede opleiding genoten, dan maak je een grote kans om na je opleiding onmiddellijk tewerkgesteld te worden. Deze bloeiende sector heeft immers voortdurend nood aan goed geschoold personeel.

Indien je je na dit specialisatiejaar je nog verder wil bekwamen in de veiligheidssector, zijn er nog tal van mogelijkheden om vervolgopleidingen op te starten. Hierdoor kan jij op een dag het beroep waarvan je altijd al droomde uitoefenen, zoals dit van brandweerman, politieagent, …

Jouw profiel

Je bent alert, sterk in observeren en rapporteren, daarnaast beschik je over een sterke dosis verantwoordelijkheidszin en slaag je erin om in elke situatie op een discrete en professionele manier te handelen.
Je bent communicatief, goed in de omgang met mensen, diplomatisch en stressbestendig;
Je bent sportief, hebt een verzorgd voorkomen en dynamische uitstraling;
Je bent een teamplayer;
Je past de procedures nauwgezet toe en houdt je strikt aan de regels;
Je bent flexibel, gedreven en houdt van afwisseling. Dan is de veiligheidssector zeker iets voor jou!

Jouw opleiding vooraf

Vereiste vooropleiding: getuigschrift secundair onderwijs (min. 6de jaar beroepssecundair onderwijs met vrucht beëindigd hebben)

Een blanco uittreksel uit het strafregister (bewijs van goed gedrag en zeden), dat maximum 6 maanden oud is, kunnen voorleggen.

Voor de toelating tot 7BSO Veiligheidsberoepen is een attest van medische geschiktheid vereist. Dit attest wordt afgeleverd door de huisarts.

Onderdaan zijn van,  en hoofdverblijfplaats hebben in een lidstaat van de Europese Unie;

Sinds 5 jaar geen lid geweest zijn van een politiedienst;

Een positief advies krijgen van de toelatingsklassenraad na een intakegesprek en het afleggen van niveautesten voor vreemde talen en LO.

Jouw keuzes nadien
  • Je behaalt het diploma secundair onderwijs dat je toegang geeft tot het hoger onderwijs en tot de 7de specialisatiejaren TSO (Se-n-se);
  • Je krijgt een attest van bewakingsagent (knelpuntberoep) en je kan werken in de private bewakingssector (na het slagen in een psychotechnisch onderzoek);
  • Je krijgt een opleiding tot voetbalsteward;
  • Je wordt opgeleid tot gemeenschapswacht;
  • Je behaalt het attest van bedrijfseerstehulpverlener (Rode Kruis Vlaanderen).
Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?