Thuis- en bejaardenzorg / zorgkundige

tb

In 7 TB bereid je jezelf voor op het werken als professioneel zorgkundige in diverse omstandigheden en complexe zorgsituaties. Studeer je af, dan kan je je laten registreren als zorgkundige. Je kan onder andere gaan werken in centra voor thuis- en bejaardenzorg, rustoorden, ziekenhuizen en gezinshulp.

Als je een "sterke leerling" bent én je bent gemotiveerd om de nodige werklust op te brengen, dan kan je ook verder studeren. Bijvoorbeeld een studie verpleegkunde, het specialisatiejaar Leefgroepwerking of het specialisatiejaar Animatie in de ouderzorg. Bovendien zijn er ook een aantal "zachte" studierichtingen in het hoger onderwijs die tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Wij zorgen er voor dat via stages en projecten veel praktijkervaring opdoet. Zo wordt je gevormd tot een zorgkundige die kan werken in een gestructureerde verpleegkundige equipe in diverse zorgsituaties. Naast de praktijk brengen we je de nodige vakkennis bij én we sleutelen aan je algemen kennis want je behaalt op het einde van het schooljaar immers je diploma secundair onderwijs.

En uiteraard kan je genieten van de toffe sfeer en de goede begeleiding van onze campus.

Wil je starten met een eigen zaak? Dan heb je het officiële attest bedrijfsbeheer nodig. In onze lessen bedrijfsbeheer leer je hoe je een zaak moet starten, hoe je je zaak gezond houdt, aan welke verplichtingen je moet voldoen, hoe je je boekhouding moet voeren, hoe het zit met de belastingen, ...

Jouw profiel

Je hebt belangstelling voor het werken met gezinnen, bejaarden en andere mensen met extra zorgverlening. Je wil je verder verdiepen in de verzorgingstechnieken. Je wil graag een diploma secundair onderwijs behalen. Jouw sociaal engagement kent geen grenzen.

Voldoe jij aan dit profiel? Dan is 7TB een geschikte richting voor jou.

Jouw opleiding vooraf

Om te mogen starten in 7TB is er maar één mogelijkheid: je MOET geslaagd zijn in een 6e jaar TSO of BSO van het studiegebied Personenzorg. Bij Busleyden Atheneum zijn dat bijvoorbeeld de richtingen Verzorging, Gezondheids- en welzijnswetenschappen, Jeugd- en gehandicaptenzorg, Organisatiehulp & Sociale en technische wetenschappen en 

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Werk verzekerd!

Een zorgkundige heeft een vrij grote werkzekerheid. Er komen immers steeds meer instellingen voor zorg bij. Je kan een job vinden in rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, diensten voor gezins- en bejaardenhulp, kinderopvang en alle voorzieningen waar je verzorgend tewerk gaat.

De VDAB-site geeft je verder nog een mooi beeld van wat het is om een "verzorgende" te zijn.

Hier vind je deze opleiding

Campus Botaniek

Toch niet wat je zoekt?