Specialiteitenrestaurant

Afdeling aan het werk tijdens gastronomische eetavond

Het hele gamma van productkennis (drankenleer, wijnen, keukentechnologie, restauranttechnieken en voedingstechnologie), bedrijfsbeheer tot vaardigheidstraining (praktijk keuken en restaurant) komt aan bod.
Je wordt klaar gestoomd tot een veelzijdige horecakracht. Een onderlegd team van koks en zaalmeesters staat je bij tot aan de eindstreep!
De beroepspraktijk en stage zijn het hart van de opleiding. Op het menu staat hier vooral het praktisch handelen van een toekomstig restauranthouder - hotelier.
Onder leiding van vakmensen leer je de fijne kneepjes van een beroep binnen de horecabranche.
Het maken van soepen, warme en koude voorgerechten, heerlijke hoofdschotels en creatieve nagerechten.
Behalve het bereiden van deze lekkere maaltijden staat ook het serveren ervan op het menu.
In de afdeling restaurant - keuken loop je stage in binnenland vanaf het vijfde jaar. De verschillende disciplines komen aan bod: keuken, restaurant en hotel.
De zevendejaars lopen stage in de meest befaamde huizen.
Het zijn deze stages, de vakgebonden uitstappen, de themarestaurants en de gastsprekers die ervoor zorgen dat de opleiding zeer praktisch en actueel is.

Didactisch restaurant Campus Stassart

De horecasector, met meer dan 32.000 KMO’s en meer dan 200.000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Misschien droom jij net als zovele anderen van een eigen horecazaak. Mits een goede voorbereiding jij die droom succesvol waarmaken.

Deze opleiding is bestemd voor leerlingen die in de toekomst in een restaurant wensen te werken, een eigen zaak willen opstarten, of het beheer en management ervan wensen waar te nemen.

Eenmaal deze studie afgerond, is de kans op tewerkstelling erg groot. De horeca wacht op jou

In 7SR zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

pdf bestandMedisch attest (voeding) voor leerlingen (432 kB)

Jouw profiel

Een brasserie, hotel, cafe of restaurant, een uitgelaten lach, kletterende potten, warme drukte, natte dampen. Dit schrikt je niet af, maar trekt je aan?
Je wilt later gaan werken als zelfstandig uitbater van een horecazaak, zelfstandig gerant in een horecazaak, kok, ober. Dan is de opleiding Restaurant en keuken echt iets voor jou!

Jouw opleiding vooraf

De leerlingen die de derde graad met vrucht beëindigd hebben. Het vinden van een job zal niet moeilijk zijn: diverse jobs in de horeca zijn immers knelpuntberoepen.

Omdat je je diploma secundair onderwijs behaalde, is ook hoger onderwijs een optie.

Jouw keuzes nadien

Na het 7de Specialiteitenrestaurant ben je klaar voor de arbeidsmarkt.Het vinden van een job zal niet moeilijk zijn: diverse jobs in de horeca zijn immers knelpuntberoepen.

Het beroepssecundair onderwijs (BSO) bereidt je eerder voor op tewerkstelling dan op hoger onderwijs. Deze overstap is echter wel mogelijk. Na het zevende leerjaar kan je ook vervolgopleidingen volgen.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?