Nieuws van Busleyden Atheneum

  • 19 november 2018
wereldburgerschap_Caputsteen

Congres wereldburgerschap @ Campus Caputsteen

Campus Caputsteen van het Busleyden Atheneum zit niet stil. Afgelopen zaterdag organiseerde de school een groots congres rond Wereldburgerschap, werd ze officieel erkend als UNESCO-school en wonnen de leerlingen een prijs met hun deelname aan de WWF posterwedstrijd.
DVDW_beeld_Pitzemburg
  • 9 november 2018

Dag van de wetenschap @ Pitzemburg

Word jij professor voor één dag? Neem deel aan onze STEM-workshops en demonstraties tijdens de “Dag van de Wetenschap”. 
Vlajo_Sci_Tech_Challenge
  • 23 mei 2018

Leerling van Campus Pitzemburg wint Europese finale van Sci-Tech Challenge

Andreea Seder, leerling van campus Pitzemburg van Busleyden Atheneum, wint samen met andere Europese leerlingen de finale van de Sci-Tech Challenge. Het team met Andreea Seder bedacht een innovatieve oplossing voor transportnetwerken. “Als school hebben wij veel aandacht voor duurzaamheid.
tweedehandsmarkt-Pitzemburg
  • 6 maart 2018

Tweedehandsmarkt t.v.v. Mechelse armoedeorganisaties

Busleyden Atheneum campus Pitzemburg verkoopt tijdens de OPENcampus op vrijdag 9 maart tweedehandsspullen ten voordele van Mechelse armoedeorganisaties.
Royal Gym in Pitzemburg
  • 11 oktober 2018

Campus Pitzemburg gaat in zee met sociale sportclub Royal Gym Mechelen

Busleyden Atheneum reikt kwetsbare jongeren de hand. De school gaat hiervoor samenwerken met Royal Gym. Vier dagen in de week zal de Mechelse thai- en kickboksclub gebruik maken van de sportzalen van campus Pitzemburg. Ook aerobic voor mama’s wordt opgestart met aansluitend lessen Nederlands.
Inhuldiging_AED_Pitzemburg
  • 3 mei 2018

Pitzemburg installeert AED-toestel

AED-TOESTEL DAT LEVENS REDT, KRIJGT PLEK OP CAMPUS PITZEMBURG VAN HET BUSLEYDEN ATHENEUM.  
Campus Stassart
  • 27 februari 2018

Vrijdag 2 maart is MagDag @ Campus Stassart

Op vrijdag 2 maart nemen de leerlingen van Jeugd- en gehandicaptenzorg voor een dag het roer over in Busleyden Atheneum Campus Stassart. In het kader van MagDag organiseren ze activiteiten met als centrale thema: ‘Wat als je (plots) met een beperking door het leven moet?’
ba_logo_klein
  • 18 september 2018

Aantal leerlingen Busleyden Atheneum stijgt met 8%

Busleyden atheneum noteert een stijging van het leerlingenaantal met 8,24%. De groei zit vooral in het eerste leerjaar A, maar ook in de andere leerjaren en studierichtingen zijn heel wat nieuwe leerlingen ingeschreven. Alle zeven campussen gaan er op vooruit.
tegek
  • 23 maart 2018

TE GEK lanceert nieuwe infobus in Campus Botaniek + Q-Music Live

Op dinsdag 27 maart om 9 uur stelt de vzw Te Gek zijn gloednieuwe infomobiel voor in Campus Botaniek. De infomobiel is een bus vol informatie rond geestelijke gezondheid. Er is ook een radiostudio aan boord. Q-Music zal die dag uitzenden vanuit de nieuwe bus.
warmathon
  • 28 december 2017

Campus Nekkerspoel for Life - Warmathon

Vanuit GO! Busleyden Atheneum Campus Nekkerspoel namen 7 collega's deel aan de Warmathon. Vanuit het 25-koppig team is dat een zeer mooie afvaardiging. Langs deze weg dragen ook leerkachten en leerlingbegeleiding hun steentje bij aan #dewarmsteweek.