Leefgroepenwerking (Se-n-Se)

Leefgroepenwerking, dat is de opleiding waarmee je "opvoeder" wordt.

De opvoeder is een zorg-professional die zich heeft gespecialiseerd in opvoedingsfuncties waar heel gestructureerd wordt gewerkt. Je zal meestal werken met volwassenen die een verstandelijke of een meervoudige beperking hebben of een niet-aangeboren hersenletsel. Een beperkt aantal afgestudeerden die een studiegetuigschrift leefgroepenwerking op zak hebben kunnen ook aan de slag in de bijzondere jeugdzorg of in een internaat.

In het 1e semester geven we je een flinke dosis theorie mee. Die is immers noodzakelijk om met kennis van zake stage te lopen in het 2e semester. En die stage, dat zijn er in feite twee. Eén bij bovengenoemde volwassenen en waarschijnlijk één bij kinderen in een medisch pedagogisch instituut of een school voor buitengewoon lager onderwijs. Er zijn ook enkele stageplaatsen beschikbaar in de bijzondere jeugdzorg. Enfin, wij zorgen er voor dat jouw stage een afspiegeling is van je toekomstig werkveld. Opgelet! Niet vergeten dat je via Se-n-Se Leefgroepenwerking GEEN diploma secundair onderwijs kan behalen.

En ten slotte kan dat je als student uiteraard ook genieten van de toffe sfeer en de uitstekende begeleiding van onze campus.

Jouw opleiding vooraf

De meeste studenten die starten met deze opleiding bezitten al een diploma secundair onderwijs maar er zijn afwijkingen mogelijk. Daar is dan wel een gunstig advies van de toelatingsraad voor nodig. Eventueel vragen we je om eerst een toelatingsproef af te leggen.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

uitroepteken

Instappen tijdens het schooljaar is mogelijk tot en met 30 september.
Contacteer ons voor de details.

De lessentabel

LW = Leefgroepwerking

 

7 LW
Nederlands
2
Expressie
2
Opvoedkunde
9
Ortdo-agogiek
2
Psychopedagogiek
2
Ortdo-agogische technieken
2
Beroepsorganisatie
3
Verzorging
2
Stage opvoedkunde
16
Deze richting vind je in

Campus Botaniek