Haarstilist

 

7 Haarstilist aan het werk tijdens de GIP

In het 7de specialisatiejaar Haarstilist wordt niet alleen je kaptechniek verfijnd, maar leer je ook  hoe je een kapsalon organisatorisch moet leiden. Je staat in voor het voorraadbeheer en geeft raad in te bestellen producten. Je leert meer over klantenwerving en klantenbinding en communiceren met de klant.

Via de minionderneming leid je samen met je klasgenoten 3 maal per jaar een klantensalon waarbij verantwoordelijkheid nemen een belangrijke competentie is.

Je technische competenties worden uitgebreid en verfijnd door wekelijkse stages in gerenommeerde kapsalons demolessen door externen, bezoeken aan firma’s voor productinformatie en deelname aan kapperswedstrijden. Je volgt de laatste haartrends op de voet op.

In het 7de jaar Haarstilist kan je het diploma van secundair onderwijs en het attest van bedrijfsbeheer behalen waarmee je als zelfstandige een kapsalon kan openen.

Jouw profiel

Wil jij gaan werken als zelfstandig uitbater van zowel een dames- als een herensalon of als medewerker of zelfstandig gerant in een kapsalon?

Dan is het specialisatiejaar Haarstilist de juiste keuze.

Jouw opleiding vooraf

De leerlingen die de derde graad binnen hetzelfde studiegebied met vrucht beëindigd hebben.

Jouw keuzes nadien

In het 7de jaar Haarstilist kan je het diploma van secundair onderwijs en het attest van bedrijfsbeheer behalen waarmee je als zelfstandige een kapsalon kan openen. Omdat kapper een knelpuntberoep is, zal je geen problemen hebben om snel werk te vinden.

Het beroepssecundair onderwijs (BSO) bereidt je eerder voor op tewerkstelling dan op hoger onderwijs. Deze overstap is echter wel mogelijk. Na het zevende leerjaar kan je ook vervolgopleidingen volgen. 

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?