Gemeenschapsrestauratie

taart

Je wil je verder specialiseren als leidinggevende kok in de cateringsector. Je werkt in de grootkeuken van dagverblijven, ziekenhuizen, scholen, bedrijven, rust- en verzorgingsinstellingen, …

Tijdens de praktijkgerichte opleiding specialiseer jij je in het bereiden van betaalbare en gezonde maaltijden voor grote groepen. Je leert hoe je je keuken moet organiseren en een afwisselend, lekker en gezond menu moet samenstellen rekening houdend met verschillende voedingsgewoontes.

In de lessen wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne en veiligheid, prijs-kwaliteit verhouding, duurzaamheid,  afvalbeheersing en hoe je een team kan doen samenwerken.

Naast koken is er ook aandacht voor administratieve taken zoals in- en verkoop, kostenbeleid, … Je leert zelfstandig werken, probleemoplossend werken, duidelijk communiceren met klanten en collega’s én hoe je later een bedrijf moet runnen.

loempia

In 7SR zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

pdf bestandMedisch attest (voeding) voor leerlingen (432 kB)

Jouw profiel
  • Je kookt graag en bent gesteld op persoonlijke hygiëne en een hygiënische werkomgeving.
  • Je bent ambitieus, gedreven en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je bent dynamisch, flexibel en vlot in de omgang.
  • Je kan goed plannen en organiseren.
  • Je hebt het talent om creatief en smaakvol gerechten te bereiden met een beperkt budget.
  • Je bent praktisch ingesteld, steekt graag de handen uit de mouwen, maar gaat een vleugje theorie niet uit de weg.

Herken je je in dit profiel, dan is gemeenschapsrestauratie dé afdeling voor jou!

Jouw opleiding vooraf

Je kunt starten in het 3de leerjaar van de 3de graad, ingericht als een specialisatiejaar (7 BSO) als je een diploma secundair onderwijs hebt behaald in een studierichting van hetzelfde studiegebied. Je kan ook starten met een diploma secundair onderwijs dat je hebt behaald in een studierichting van een ander studiegebied. In dit geval moet de toelatingsklassenraad akkoord gaan.

Jouw keuzes nadien

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag in de horeca, de cateringsector van profit- en non-profitorganisaties.

Met een diploma secundair onderwijs op zak, kan je ook verder studeren en opleidingen volgen als: hotelbeheer, hotelmanagement, voedings- en dieetkunde.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?