voor elk talent een campusMOBIELvoorelk_campus.png

profiel_botaniek.jpg

Op Campus Botaniek draait alles rond ZORGEN.

Campus Botaniek gaat over mensen. Empathie & verzorgen staan hier centraal. Leerlingen van Campus Botaniek bouwen voornamelijk een toekomst uit in de zorgsector. Ze stromen door naar de arbeidsmarkt of specialiseren zich verder, bijvoorbeeld tot verpleegkundige, laborant of leraar.

profiel_caputsteen.jpg

Op Campus Caputsteen draait alles rond CREËREN.

Op deze campus wordt de leerstof waar mogelijk in projecten gegoten.  Teamspirit & creativiteit staan hier centraal. Hier kan je methodeonderwijs volgen maar ook echte kunstrichtingen.

Leerlingen van Campus Caputsteen stromen vaak door naar studies aan hogescholen en universiteiten en/of sectoren waarin vindingrijkheid en kunstzinnigheid worden gewaardeerd.

profiel_debeemden.jpg

Op Campus De Beemden draait alles rond BUITEN-GEWOON LEREN.

Omdat iedere jongere anders leert, biedt Campus De Beemden persoonsgerichte leertrajecten aan. Zo kan elke jongere een diploma halen en als jongvolwassene zijn start in de samenleving maken. Campus De Beemden geeft aangepast zorgonderwijs aan jongeren van 13 tot 21 jaar die het niet gemakkelijk hebben om op een klassieke manier les te volgen.

Busleyden Atheneum | Campus De Beemden was vroeger BuSO De Beemden.

profiel_nekkerspoel.jpg

Op Campus Nekkerspoel draait alles rond WERKEN & LEREN.

Campus Nekkerspoel is een Centrum voor Deeltijds Onderwijs (CDO). Onze  leerlingen volgen 2 dagen per week les.  De rest van de week werken ze of bereiden we hen voor op gaan werken.

Hier  begeleiden we onze leerlingen intensief om aangename en competente werknemers te worden. Ze volgen een opleiding op hun maat.

Busleyden Atheneum | Campus Nekkerspoel was vroeger CDO Spoor 5.

profiel_stassart.jpg

Op Campus Stassart draait alles rond DOEN en life style.

Dit is de campus voor actieve jongeren.  Competenties staan hier centraal. Doeners gaan immers het liefst meteen aan de slag. Competentiegericht onderwijs, dat is een boeiende mix van theorie en praktijk. Werkplekleren en stages bereiden je prima voor op de arbeidsmarkt of het vervolgonderwijs.

profiel_pitzemburg.jpg

Op Campus Pitzemburg draait alles rond DENKEN.

Hier gaan we vrij academisch te werk. Reflecteren, onderzoeken en kennis verwerven staan centraal. Leerlingen op Campus Pitzemburg stromen door naar hoger onderwijs en universiteit.

profiel_zandpoort.jpg

Op Campus Zandpoort draait alles rond ONDERNEMEN.

Op deze campus gaat het over de bedrijfswereld. Ondernemerschap en informatiebeheer staan hier centraal. Leerlingen op Campus Zandpoort stromen door naar hoger onderwijs en universiteit en/of beroepen die gerelateerd zijn aan het economische leven.

profiel_hbo5.jpg

Campus Botaniek biedt op 3 locaties de opleiding HBO5 Verpleegkunde aan. In Mechelen , in Jette en in Leuven.

In Mechelen noemen ze Campus Botaniek soms nog "de verpleegstersschool".  Maar in 2014 verhuisde de opleiding HBO5 Verpleegkunde naar een eigen gebouw, met eigen faciliteiten voor de studenten. Toch blijft de band met de oude campus nog even hecht. Veel leerlingen van Campus Botaniek stromen door naar HBO5 Verpleegkunde.

In Jette en in Leuven organiseert Campus Botaniek de opleiding HBO5 Verpleegkunde in de gebouwen van de Erasmus Hogeschool. De opleiding is helemaal dezelfde als in Mechelen maar onze studenten maken er gebruik van de faciliteiten van de hogeschool.