voor elk talent een campusMOBIELvoorelk_campus.png

profiel_botaniek.jpg

Op Campus Botaniek draait alles rond ZORGEN.

Campus Botaniek gaat over mensen. Empathie & verzorgen staan hier centraal. Leerlingen van Campus Botaniek bouwen voornamelijk een toekomst uit in de zorgsector. Ze stromen door naar de arbeidsmarkt of specialiseren zich verder, bijvoorbeeld tot verpleegkundige, laborant of leraar.

profiel_caputsteen.jpg

Op Campus Caputsteen draait alles rond CREËREN.

Op deze campus wordt de leerstof waar mogelijk in projecten gegoten.  Teamspirit & creativiteit staan hier centraal. Hier kan je methodeonderwijs volgen maar ook echte kunstrichtingen.

Leerlingen van Campus Caputsteen stromen vaak door naar studies aan hogescholen en universiteiten en/of sectoren waarin vindingrijkheid en kunstzinnigheid worden gewaardeerd.

profiel_debeemden.jpg

Op Campus De Beemden draait alles rond BUITEN-GEWOON LEREN.

Vanaf 1 september 2017 is BuSO DE BEEMDEN officieel Busleyden Atheneum | Campus De Beemden.

profiel_nekkerspoel.jpg

Op Campus Nekkerspoel draait alles rond LEREN & WERKEN.

Vanaf 1 september 2017 is CDO Spoor 5 officieel Busleyden Atheneum | Campus Nekkerspoel.

profiel_stassart.jpg

Op Campus Stassart draait alles rond DOEN.

Dit is de campus voor actieve jongeren.  Competenties staan hier centraal. Doeners gaan immers het liefst meteen aan de slag. Competentiegericht onderwijs, een boeiende mix van theorie en praktijk, werkplekleren en stages bereiden je prima voor op de arbeidsmarkt of het vervolgonderwijs.

profiel_pitzemburg.jpg

Op Campus Pitzemburg draait alles rond DENKEN.

Hier gaan we vrij academisch te werk. Reflecteren, onderzoeken en kennis verwerven staan centraal. Leerlingen op Campus Pitzemburg stromen door naar hoger onderwijs en universiteit.

profiel_zandpoort.jpg

Op Campus Zandpoort draait alles rond ONDERNEMEN.

Op deze campus gaat het over de bedrijfswereld. Ondernemerschap en informatiebeheer staan hier centraal. Leerlingen op Campus Zandpoort stromen door naar hoger onderwijs en universiteit en/of beroepen die gerelateerd zijn aan het economische leven.

profiel_hbo5.jpg

Campus Botaniek biedt op 2 locaties de opleiding HBO5 Verpleegkunde aan. In Mechelen en in Jette.

In Mechelen noemen ze Campus Botaniek soms nog "de verpleegstersschool".  Maar in 2014 verhuisde de opleiding HBO5 Verpleegkunde naar een eigen gebouw, met eigen faciliteiten voor de studenten. Toch blijft de band met de oude campus nog even hecht. Veel leerlingen van Campus Botaniek stromen door naar HBO5 Verpleegkunde.

In Jette organiseert Campus Botaniek de opleiding HBO5 Verpleegkunde in de gebouwen van de Erasmus Hogeschool. De opleiding is helemaal dezelfde als in Mechelen maar onze studenten maken er gebruik van de faciliteiten van de hogeschool.