5 & 6 Latijn - Wiskunde

latijn

Latijn-wiskunde is een ASO-richting met zeven uur wiskunde. Zoals de polen zelf aangeven heb je aan de ene kant Latijn aan de basis en aan de andere kant krijg je een wiskundige vorming. Op Campus Pitzemburg krijg je evenwel ook extra wetenschappen zodat je 2 uur chemie en 2 uur Fysica hebt in je basisvorming. Zo ben je optimaal voorbereid op een latere academische vorming.

Een richting met zeven uur wiskunde opent de deur voor veel richtingen in de Hogeschool of universiteit, zowel wetenschappelijk geprofileerde richtingen als andere. Het is een goede basis om het ingangsexamen geneeskunde aan te kunnen.  Zeven uur wiskunde geeft ook een uitzicht op richtingen als industrieel of burgerlijk ingenieur, TEW of handelsingenieur. Omdat Latijn ook in je pakket behoort zijn er ook in die richting veel mogelijkheden. Talen of menswetenschappen liggen ook binnen je bereik.

Jouw profiel

Je doet graag Latijn, maar je vindt wetenschappen en vooral wiskunde belangrijk voor je basisvorming, dan is Latijn-wiskunde iets voor jou.

Jouw opleiding vooraf

Je hebt Latijn in combinatie met vijf uur wiskunde gedaan? Dan is Latijn-wiskunde een logisch vervolg in de derde graad, op voorwaarde dat je mooie resultaten voor wiskunde behaalde.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Pitzemburg

Toch niet wat je zoekt?