5 & 6 Economie - Wiskunde

Zandpoort Business & Economics: tablets

Economie-wiskunde is een ASO-richting met zeven uur wiskunde. Zoals de polen zelf aangeven heb je aan de ene kant economie aan de basis en aan de andere kant krijg je een wiskundige vorming. Op Campus Pitzemburg krijg je evenwel ook extra wetenschappen zodat je 2 uur chemie en 2 uur Fysica hebt in je basisvorming. Zo ben je optimaal voorbereid op een latere academische vorming.

Een richting met zeven uur wiskunde opent de deur voor veel richtingen in de Hogeschool of universiteit, zowel wetenschappelijk geprofileerde richtingen als andere. Het is een goede basis om het ingangsexamen geneeskunde aan te kunnen. Omdat economie ook in je pakket behoort zijn er ook in die richting veel mogelijkheden, zeker ook TEW of handelsingenieur. Zeven uur wiskunde geeft ook een uitzicht op richtingen als industrieel of burgerlijk ingenieur.

Jouw profiel

Je doet graag economie, maar je vindt wetenschappen en vooral wiskunde belangrijk voor je basisvorming. Dan is economie-wiskunde iets voor jou.

Jouw opleiding vooraf

Een richting in de tweede graad met vijf uur wiskunde is een goede en noodzakelijke voorbereiding voor economie-wiskunde. Goede punten behalen voor wiskunde in het vierde jaar zijn een must. Het spreekt voor zich dat wanneer je reeds economie hebt gehad in 3 en/of 4 dat je dan een voorsprong hebt inzake terminologie. Het feit dat je uit een andere richting komt en je dus geen boekhouden hebt gehad is geen nadeel. In de derde graad staat er namelijk geen boekhouden op het programma.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Caputsteen

Campus Pitzemburg

Toch niet wat je zoekt?