5 & 6 Economie - Wetenschappen

wetenschap

Economie-wetenschappen is een ASO-richting met vijf uur wiskunde. Zoals de polen zelf aangeven heb je aan de ene kant economie aan de basis en aan de andere kant krijg je een wetenschappelijke vorming. Naast de theoretische wetenschappelijke vakken Fysica, Chemie, biologie en aardrijkskunde heb je ook seminarie wetenschappen. Hier is meer ruimte om experimenten te doen in de laboratoria.

Een richting met vijf uur wiskunde opent de deur voor veel richtingen in de Hogeschool of universiteit, zowel wetenschappelijk geprofileerde richtingen als andere. Het is een voldoende basis om het ingangsexamen geneeskunde aan te kunnen. Omdat economie ook in je pakket behoort zijn er ook in die richting veel mogelijkheden.

Jouw profiel

Je doet graag economie, maar je vindt wiskunde en vooral wetenschappen belangrijk voor je basisvorming. Dan is economie-wetenschappen iets voor jou.

Jouw opleiding vooraf

Een richting in de tweede graad met vijf uur wiskunde is een goede en noodzakelijke voorbereiding voor economie-wetenschappen. Het spreekt voor zich dat wanneer je reeds economie hebt gehad in 3 en/of 4 dat je dan een voorsprong hebt inzake terminologie. Het feit dat je uit een andere richting komt en je dus geen boekhouden hebt gehad is geen nadeel. In de derde graad staat er namelijk geen boekhouden op het programma.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Pitzemburg

Toch niet wat je zoekt?