5 & 6 Economie - Moderne Talen

Opleiding Handel met ICT

Economie-Moderne Talen is een ASO-richting waar de nadruk niet op wiskunde (3 uur) of wetenschappen (2 uur) ligt, maar zoals de benaming zelf aangeeft op economie en talen. Naast vier uur economie heb je extra Engels en Frans. In je basispakket heb je ook 2 uur Duits. Wens je je nog verder in talen te verdiepen, dan kan je nog Spaans als 5de taal kiezen. Economie-talen is ook de enige richting op Campus Pitzemburg waar je nog de kans wordt geboden om extra uren sport te kiezen.

Economie-Moderne Talen geeft je een goede voorbereiding op een breed gamma aan opleidingen op de Hogeschool en universiteit. Wetenschappelijk georiënteerde richtingen zijn eerder uitgesloten wegens de minimale wetenschappelijke en wiskundige basis. Maar richtingen zoals vertaler-tolk, geschiedenis, boekhouden, communicatiewetenschappen om er maar enkele te noemen zijn keuzemogelijkheden. Denk je aan TEW of handelsingenieur dan is een richting in de derde graad economie met drie uur wiskunde eerder onvoldoende. Economie-wetenschappen en economie-wiskunde zijn dan een betere optie.

Jouw profiel

Je doet graag economie. Je houdt van talen? Dan is deze richting zeker iets voor jou. 

Jouw opleiding vooraf

Eender welke optie die je hebt genoten in de tweede graad heeft je goed voorbereid op de richting economie. Het spreekt voor zich dat wanneer je reeds economie hebt gehad in 3 en/of 4 dat je dan een voorsprong hebt inzake terminologie. Het feit dat je uit een andere richting komt en je dus geen boekhouden hebt gehad is geen nadeel. In de derde graad staat er namelijk geen boekhouden op het programma.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Caputsteen

Campus Zandpoort

Toch niet wat je zoekt?