5 & 6 B&E (Business & Economics)

Opleiding Handel met ICT

Talen, boekhouden, logistiek, recht en economie zijn vakken die jou aanspreken.

Je hebt daarenboven organisatietalent en ondernemingszin en bent een teamplayer.

Je denkt erover om een eigen zaak op te starten, of een succesvolle carrière te beginnen in het bedrijfsleven. Dan is de richting Handel iets voor jou.

In deze praktische opleiding Handel ontwikkel je in korte tijd de kennis en vaardigheden die je als ondernemer nodig hebt om succesvol te zijn.

In deze opleiding heb je om die reden een groot pakket economie (algemene en toegepaste), een stevig aandeel boekhouden (algemeen en analytisch boekhouden, computer boekhouden), aangevuld met een talenvorming (Engels, Frans en Nederlands) en recht (burgerlijk, sociaal en fiscaal recht).

De theoretische kennis wordt praktisch omgezet in het leiden van de minionderneming op school.

In het 6de jaar Business & Economics kan je het diploma van secundair onderwijs en het attest van bedrijfsbeheer behalen waarmee je je  als zelfstandige kan vestigen.

De meeste jongeren stappen in deze sector, omdat ze (veel) geld willen verdienen als zelfstandige of als ondernemer een succesvolle carrière willen uitbouwen.

Naast de factor geld speekt de vrijheid die ondernemers in hun job ervaren jonge mensen aan om deze weg in te slaan. Zelf kiezen wanneer en voor wie je werkt, je eigen baas zijn, zijn enkele van de voordelen van zelfstandige zijn. Velen ambiëren ook een leidinggevende functie en willen genieten van de status die een dergelijke functie met zich meebrengt.

Zowel nationaal als internationaal vind je heel wat vacatures terug voor getalenteerde ondernemers. Wil je echter een topfunctie bekleden, is een vervolgstudie wel aangewezen.

Jouw profiel

Je bent een echte ondernemer, die niet bij de pakken blijft zitten. Je bent een commercieel talent en teamplayer. Je hebt interesse in economie en de zakenwereld. Je bent communicatief en deinst niet terug voor vreemde talen. Je maakt een frisse indruk, bent stijlvol en hebt een vriendelijke en open houding. Je kan ordelijk, stipt en nauwkeurig werken.

Je bent computervaardig, ambitieus en je wil resultaten zien en boeken. Je bent een gedreven doorzetter, die van uitdagingen houdt, dan is de richting handel de ideale vooropleiding voor jou om op termijn gouden zaken te doen!

Jouw opleiding vooraf

5 Business & Economics

Je hebt de tweede graad ASO of TSO met vrucht beëindigd. Je hebt de tweede graad BSO met vrucht beëindigd en je krijgt een gunstig advies van de toelatingsklassenraad.

Leerlingen die niet uit het studiegebied Handel komen, hebben een grote achterstand voor boekhouden en informatica. Er wordt van hen veel inzet verwacht om deze achterstand zo snel mogelijk bij te benen.

6 Business & Economics

Je hebt het eerste leerjaar van de tweede graad van dit studiegebied met vrucht beëindigd.

Jouw keuzes nadien

Met je diploma secundair onderwijs ben je klaar voor een droomjob in de bedrijfswereld. Je kan vooral terecht in:

  • de logistieke sector;
  • de dienstensector (bijvoorbeeld banken en verzekeringen)
  • de reclamesector, marketing en PR;
  • boekhouding

Je kan echter ook verder studeren aan de hogeschool, richtingen in de economische sector sluiten het best aan bij deze opleiding. Mogelijke opleidingen zijn bijvoorbeeld:

  • bachelor in bedrijfs-, office of communicatiemanagement,
  • lerarenopleiding,
  • ...

In het 6de jaar Handel kan je het attest van bedrijfsbeheer behalen waarmee je je  als zelfstandige kan vestigen.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Zandpoort

Toch niet wat je zoekt?