3 & 4 Schilderwerk en Decoratie

cCaput-schilder-en-deco_.jpg

In de lesuren praktijk en technische vakken werk je projectmatig aan verschillende opdrachten: ondergrond reinigen, vlakschuren, plamuren, verven, behangen, ... . De verschillende technieken en materialen worden besproken en toegepast. Competenties zoals nauwkeurigheid, zin voor hygiëne en veiligheid, motorische handcoördinatie, gestructureerd en planmatig werken, respect voor materialen en kledij, samenwerken en zelfstandig werken, ... worden in de lessen continu ontwikkeld.

Ook vakoverschrijdend wordt er projectwerk aangeboden. Binnen het vak project algemene vakken wordt de brede context van de praktijkopdrachten geduid, zodat je vlot je werk kan voorstellen, informatie kan opzoeken, je werk kan plannen, de geschiedenis van de schildertechnieken en stijlen leert ontdekken alsook de nieuwste producten ontdekt.

Jouw profiel

Steek je graag de handen uit de mouwen? Ben je creatief? Heb je oog voor kleuren en stijlen? Hou je ervan om te werken met verf, borstels, behang en schuurpapier? Wil je graag een interieur of meubeltje mooier en uniek maken? Dan is deze richting zeker iets voor jou. 

Jouw opleiding vooraf

3 Schilderen en decoratie

Je was geslaagd in het tweede leerjaar van de eerste graad of het beroepsvoorbereidend leerjaar. Je bereikt uiterlijk op 31 december volgend op de aanvang van het schooljaar de leeftijd van 15 jaar (mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad).

4 Schilderen en decoratie

Je hebt het eerste leerjaar van de tweede graad met vrucht beëindigd. Indien je in het derde jaar geen schilderen en decoratie gevolgd hebt, zal je wel bereid moeten zijn om een extra inspanning te leveren om de technieken zo snel mogelijk in de vingers te krijgen. De leerkrachten zullen je uiteraard wel helpen om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Caputsteen

Toch niet wat je zoekt?