3 & 4 Restaurant & Keuken

 

Restaurant-Keuken: ijs

In de studierichting Restaurant-Keuken word je voorbereid op een job in de Horecasector.

In de 2de graad Restaurant-Keuken worden de nodige kennis, vaardigheden en attitudes aangeleerd via praktische opdrachten.

In het 3de en 4de jaar Restaurant-Keuken krijg je de basiskennis keuken en zaal aangeleerd. Het hele gamma van productkennis en vakterminologie ( keukentechnologie, restauranttechnieken en voedingstechnologie, drankenleer en wijnen) tot vaardigheidstraining (praktijk keuken en restaurant) komt aan bod.
Een professioneel team van koks en zaalmeesters staat je bij tot aan de eindstreep!
In deze opleiding ligt de focus op ‘doen’, vandaar dat een deel van je programma bestaat uit praktijklessen. Het maken van soepen, warme en koude voorgerechten, heerlijke hoofdschotels en creatieve nagerechten en het gebruik van de juiste apparatuur hierbij vormen de hoofdmoot.  Niet alleen zal je deze gerechten leren bereiden, er zal ook veel aandacht uitgaan naar het serveren ervan. Tijdens de klantendienst in het didactisch restaurant kan je al het aangeleerde oefenen in een realistisch kader.

Tweede graad Restaurant-Keuken: broodjes bakken

Werken in de horeca biedt heel wat afwisseling, uitdagingen en is ideaal voor mensen die geen ‘9 to 5’ers’ zijn.

Het is een plaats waar je veel voldoening kunt krijgen uit je job. Je kan mensen verrassen met unieke creaties en laten genieten van heerlijke gerechten. Het is eveneens het ideale beroep voor bezige bijen, die graag sociaal contact leggen. In de tweede graad kan je al proeven of het horecaleven iets voor jou is. 

In  3 & 4 RK zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

pdf bestandMedisch attest (voeding) voor leerlingen (432 kB)

Jouw profiel

Je bent geïnteresseerd in voeding, hecht belang aan hygiëne (HACCP-normen) , bent leergierig en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je bent flexibel, betrouwbaar, klantvriendelijk en creatief. Je beschikt over een flinke dosis klantvriendelijkheid en ben communicatief, hebt oog voor detail en bent gedreven.

De wereld van de horeca trekt je aan, dan moet je zeker voluit voor een Restaurant-Keuken opleiding gaan!

Jouw opleiding vooraf

3 Restaurant-Keuken

Je was geslaagd in het tweede leerjaar van de eerste graad of het beroepsvoorbereidend leerjaar. Je bereikt uiterlijk op 31 december volgend op de aanvang van het schooljaar de leeftijd van 15 jaar (mits gunstige beslissing van de toelatings-klassenraad). Leerlingen, die een jaar hotel-bakkerij-slagerij achter de rug hebben, hebben een lichte voorsprong, maar als een je een beetje handig bent, zal jij ook snel de basisvaardigheden in de vingers hebben.

4 Restaurant-Keuken

Je hebt het eerste leerjaar van de tweede graad met vrucht beëindigd. Als je nooit eerder met praktijklessen voeding in contact kwam, zal je de eerste weken van het schooljaar een tandje moeten bijsteken om de basisvaardigheden in de vingers te krijgen. Gemotiveerde leerlingen krijgen zeker de nodige begeleiding van het lerarenteam om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?