3 & 4 Restaurant & Keuken

Restaurant-Keuken: ijs

In de studierichting Restaurant-Keuken bereiden we je voor op een job in de horecasector.

In het 3de en 4de jaar Restaurant-Keuken leer je de nodige kennis, vaardigheden en attitudes via praktische opdrachten. Je krijgt de basiskennis keuken en zaal aangeleerd. Het hele gamma van productkennis en vakterminologie ( keukentechnologie, restauranttechnieken en voedingstechnologie, drankenleer en wijnen) tot vaardigheidstraining (praktijk keuken en restaurant) komt aan bod.

Een professioneel team van koks en zaalmeesters staat je bij tot aan de eindstreep! In deze opleiding ligt de focus op doen. Vandaar dat een deel van je programma bestaat uit praktijklessen. Het maken van soepen, warme en koude voorgerechten, heerlijke hoofdschotels en creatieve nagerechten en het gebruik van de juiste apparatuur hierbij vormen de hoofdmoot.  Niet alleen zal je deze gerechten leren bereiden, er zal ook veel aandacht uitgaan naar het serveren ervan.

Tijdens de klantendienst in het didactisch restaurant kan je al het aangeleerde oefenen in een realistisch kader.

Tweede graad Restaurant-Keuken: broodjes bakken

Werken in de horeca biedt heel wat afwisseling, uitdagingen en is ideaal voor mensen die geen 9-to-5’ers zijn.

Het is een plaats waar je veel voldoening kunt krijgen uit je job. Je kan mensen verrassen met unieke creaties en laten genieten van heerlijke gerechten. Het is eveneens het ideale beroep voor bezige bijen, die graag sociaal contact leggen. In de tweede graad kan je al proeven of het horecaleven iets voor jou is. 

Jouw profiel

Je bent geïnteresseerd in voeding. Je hecht belang aan hygiëne (HACCP-normen). Je bent leergierig en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je bent flexibel, betrouwbaar, klantvriendelijk en creatief. Je beschikt over een flinke dosis klantvriendelijkheid. Je bent communicatief, hebt oog voor detail en bent gedreven.

De wereld van de horeca trekt je aan? Dan moet je zeker voluit voor een Restaurant-Keuken opleiding gaan!

Jouw opleiding vooraf

Je hebt een lichte voorsprong om aan 3 Restaurant-Keuken te beginnen als je het 2e jaar hotel-bakkerij-slagerij al achter de rug hebt. Maar als een je een beetje handig bent, zal jij ook snel de basisvaardigheden in de vingers hebben als je vanuit een andere richting komt.

Ook in 4 Restaurant-Keuken kan je starten als je nooit eerder met praktijklessen voeding in contact kwam. Maar dan zal je de eerste weken van het schooljaar een tandje moeten bijsteken om de basisvaardigheden in de vingers te krijgen. Gemotiveerde leerlingen krijgen zeker de nodige begeleiding van het lerarenteam om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

In  3 & 4 RK zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

pdf bestandMedisch attest (voeding) voor leerlingen (432 kB)

De lessentabel

RK = Restaurant & Keuken

Basisvorming
3 RK 4 RK
Godsdienst of zedenleer
2
Lichamelijke opvoeding
2
Project algemene vakken
6
Frans
2
De vakken specifiek voor deze studierichting
3 RK 4 RK
Hotel | drankenkennis, keukentechnologie, restauranttechnologie & voedingstechnologie
4
Praktijk Hotel
18
Deze richting vind je in

Campus Stassart