3 & 4 Office Support

Tweede graad kantoor aan het werk in virtueel kantoor

In de studierichting Office Support word je voorbereid op een job binnen de administratieve en logistieke sector.

In de 2de graad Office Support worden de nodige kennis, vaardigheden en attitudes aangeleerd via competentie-gerichte opdrachten.

In de praktische studierichting Office Support leer je administratieve taken aan zoals het behandelen van de post en mailverkeer, kopiëren, klasseren en archiveren.  Via competentiegerichte opdrachten en het programma fvisem  leer je ook documenten opmaken, invullen en gebruiken die eigen zijn aan het bedrijfsleven. Je leert ook een eenvoudige boekhouding bijhouden, blind typen en krijgt de basis van het werken met software- pakketten mee. De inrichting van een Office Support zal voor jou ook geen geheimen meer hebben.

Je krijgt een ook stevige talenopleiding mee, want het is belangrijk dat je mensen leert onthalen, zowel persoonlijk als telefonisch in het Nederlands, Frans en Engels.

De opleiding Office Support volgen, is meer dan opgeleid worden als een goede administratieve of logistieke werkkracht. Iemand met een goede kantooropleiding is breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Vandaar dat in deze opleiding ingezet wordt op competentiegericht leren en talentontwikkeling. Hierdoor krijg je zeker voldoende basisvaardigheden onder de knie, die je slaagkansen in de derde graad aanzienlijk zullen verhogen.

Jouw profiel

Je werkt ordelijk, stipt en gestructureerd. Je bent sociaal, communicatief en houdt van talen. Je bent geïnteresseerd  in administratieve taken. Je bent computervaardig, wil graag foutloos blind leren typen en leren werken met software-programma’s.  Je kan zowel goed in een team, als zelfstandig werken. Dan ben jij bij deze opleiding aan het juiste adres.

Jouw opleiding vooraf

3 Office Support

Je was geslaagd in het tweede leerjaar van de eerste graad of het beroepsvoorbereidend leerjaar. Je bereikt uiterlijk op 31 december volgend op de aanvang van het schooljaar de leeftijd van 15 jaar (mits gunstige beslissing van de toelatings-klassenraad). Leerlingen, die reeds een eerste kennismaking met de afdeling handel of kantoor achter de rug hebben, hebben een lichte voorsprong. Het is echter perfect mogelijk om snel bij te benen, mits de nodige inzet natuurlijk.

4 Office Support

Je hebt het eerste leerjaar van de tweede graad met vrucht beëindigd. Als je nooit eerder een handels- of kantoorrichting gevolgd heb, start je met een achterstand. De leerkrachten zijn zeker bereid om deze samen met jou zo snel mogelijk weg te werken. Je zal wel tijdens de eerste schoolweken een extra tandje moeten bijsteken, want hoe dan ook zal het voelbaar zijn, dat je tal van basisvaardigheden mist.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Zandpoort

Toch niet wat je zoekt?