3 & 4 Haarzorg

 

Tweede graad Haarzorg

In de studierichting Haarzorg word je voorbereid op een job binnen de steeds groeiende schoonheidssector.

In de 2de graad Haarzorg worden de nodige kennis, vaardigheden en attitudes aangeleerd via competentie-gerichte opdrachten.

Veel individuele begeleiding en praktijkervaring op een oefenhoofd of op een model staat voorop. Je leert zo de basistechnieken op een juiste manier stevig in de vingers te krijgen. Via competentiegerichte opdrachten word je uitgedaagd om met de verworven kennis creatief aan de slag te gaan. Je verwerft  het juiste inzicht en durf om je daarna in de derde graad verder te bekwamen als kapster/ kapper.

Tweede graad Haarzorg: haar wassen

Als kapper kun je aan de slag bij verschillende soorten kapperszaken. Er zijn salons  die gespecialiseerd zijn in dameskapsels en  andere in  herenkapsels. De meeste kapperszakken zijn echter gemengd.

In de tweede graad Haarzorg wordt een stevige basis gelegd om uit te kunnen groeien tot een topkapper/ -kapster, die aan de slag kan in élk kapsalon.

Jouw profiel

Ben je dynamisch, creatief en heb je interesse in en gevoel voor trends en  mode? Ga je graag om met mensen en wil je ze helpen om er goed uit te zien? Spreekt het werken in een kapperszaak je aan? Dan ben je de geknipte persoon om kapper of kapster te worden. 

Jouw opleiding vooraf

3 Haarzorg

Je was geslaagd in het tweede leerjaar van de eerste graad of het beroepsvoorbereidend leerjaar. Je bereikt uiterlijk op 31 december volgend op de aanvang van het schooljaar de leeftijd van 15 jaar (mits gunstige beslissing van de toelatings-klassenraad). Je moet geen haartooi-opleiding gevolgd hebben. Er wordt zeker nog voldoende tijd uitgetrokken om de basistechnieken in te oefenen.

4 Haarzorg

Je hebt het eerste leerjaar van de tweede graad met vrucht beëindigd. Indien je in het derde jaar geen haarzorg gevolgd hebt, zal je wel bereid moeten zijn om een extra inspanning te leveren om de technieken zo snel mogelijk in de vingers te krijgen. De leerkrachten zullen je uiteraard wel helpen om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?