3 & 4 B&E (Business & Economics)

Zandpoort Business & Economics: tablets

Deze richting sluit perfect aan bij het 2de jaar Business & Economics, maar ook zonder deze ‘basis’ kan je zonder enig probleem instappen.

We dagen je uit om (verder) kennis te maken met de belangrijkste economische basisbegrippen en met de boeiende wereld van het ondernemen, onze focus op campus Zandpoort!

Kopen en verkopen, reclame maken, een budget beheren,... het komt allemaal op een zo praktisch mogelijke manier aan bod. We leggen linken tussen de verschillende vakken en passen de aangeleerde kennis en vaardigheden onmiddellijk toe in zo ‘echt’ mogelijke leeromgevingen. Zo beperkt leren zich niet tot het abstract-theoretische, maar wordt leren leuk en uitdagend.

Natuurlijk dompelen we je ook onder in de nieuwste ICT- en multimediatoepassingen, leggen we een stevige boekhoudkundige basis en werken we aan je talen (Engels, Frans en Nederlands).

Zo word je optimaal voorbereid op een aantal richtingen die hier naadloos bij aansluiten in de 3de graad. Richtingen met toekomst, al dan niet na hogere studies. Want ook zonder kan je met deze vooropleiding onmiddellijk aan de slag in de bedrijfswereld.

Met een studie economie leg je een brede basis voor allerlei richtingen in de toekomst. Het is een gevarieerde opleiding die je inzicht biedt in het keuzegedrag van mensen, bedrijven en overheden in de brede zin. Je bent breed inzetbaar en kan zowel terecht bij het bedrijfsleven, als bij de overheid, als bij internationale organisaties. Kortom, deze opleiding is jouw springplank naar een succesvolle toekomst.

Jouw profiel

Als jouw wereld een wereld van cijfers is, als activa en passiva je als muziek in de oren klinken en als je wil ondergedompeld worden in de fascinerende wereld van het bedrijfsleven, dan moeten wij samen in zee gaan.

Jouw opleiding vooraf

Je hebt 2A met succes beëindigd.

Je hoeft niet noodzakelijk uit een vooropleiding met handel te komen. Je zal wel een achterstand hebben voor bepaalde vakken, maar de school zal je zeker ondersteunen om deze achterstand weg te werken. De leerkrachten verwachten hiervoor ook wel een extra inspanning van jou tijdens de eerste schoolweken.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Zandpoort

Toch niet wat je zoekt?